Over mij

Wie is ‘die Jane’ eigenlijk?

Hallo, ik ben Jane

Ik houd van de natuur, idealistisch en gedreven, gek op zelfspot, humor en kom snel tot de kern.

En ik word heel erg blij als ik mijn kennis, ervaring en mijn mens-zijn in mag zetten op weg naar een mooiere wereld waar ook jij je plek en bijdrage in hebt.

Ik laat je zien HOE jij de stress van je drukke leven, om kunt zetten in de juiste actie, zodat je weer gaat bruisen van energie, die in gaat zetten voor dat wat jou zo uniek maakt en daar een heel blij en gelukkig mens van wordt.

Mijn bewandelde pad

Mijn jeugd is heerlijk geweest. Veel buiten spelen, genoeg vriendinnetjes en ook voldoende tijd om thuis lekker mijn eigen ding te kunnen doen.  Goed voor mezelf zorgen deed ik toen al, eerlijk gezegd ook met enige regelmaat behoorlijk egoïstisch. Mijn puberteit vond ik nu niet meteen helemaal joepie. Vaak onzeker en vooral ook zoekende naar mijn plek in de wereld. Dat is zelfs tot op de dag van vandaag nog wel een thema.

Altijd graag de rol van het lieve, gehoorzame meisje gespeeld, voldoen aan de verwachtingen van anderen én mezelf, de lat erg hoog hebben liggen, willen presteren. Tegelijkertijd terugkijkend,  eigenlijk toen al wetende, dat ik niet luisterde naar wat ik echt wilde. Te braaf en dus maar netjes binnen die lijntjes blijven kleuren, los van het feit dat ik sowieso veel te bang zou zijn geweest evt. actie te verbinden aan dat wat ik eigenlijk zou willen.

Tijdens de opleiding op de PABO voorzichtig gestart met de eerste stappen op het gebied van zelfreflectie en persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ik ben 26 jaar in het onderwijs werkzaam geweest. De eerste 10 jaar heb ik als juf voor de klas gestaan. Tegelijkertijd ben ik ook andere taken en verantwoordelijkheden op me gaan nemen en uiteindelijk heb ik de laatste 15 jaar van mijn onderwijs carrière deel uitgemaakt van het managementteam. Ben ontzettend dankbaar dat ik alle ruimte heb gekregen mezelf te mogen ontwikkelen, te leren, te groeien EN mijn fouten heb mogen maken. Dit alles heb ik in mogen zetten in het coachen en trainen van het team op het gebied van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daar een bijdrage aan mogen leveren heeft mij een gelukkig mens gemaakt.

Tijdens de laatste jaren werd me echter ook steeds meer duidelijk dat ik deze passie ten volle wilde leven en dat het tijd werd om afscheid te nemen van het onderwijs.

Maar ja.., als je Jane heet.., dan kan er wel eens een verschil zijn tussen wat je weet en voelt en dat wat je doet. En dan begint de schoen te wringen. Als je maar lang genoeg volhoudt, doorzet, je verantwoordelijkheid blijft nemen, niet opgeeft, in je vrije tijd doodziek bent door migraine, maar als het moet.., er natuurlijk toch weer staat

Voel je um al aankomen, dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan. In januari 2015 kwam ik thuis te zitten met een burn out. En METEEN wist ik dat dit het beste was dat me had kunnen overkomen. Mijn lijf heeft er de stekker voor mij uit getrokken, dus pas op de plaats en stilstaan. Nu echt voelen wat er voor me te doen stond.., en jawel.., daar toen ook eindelijk naar mogen handelen. Jaaaa..,  toen kon ik mezelf echt toestemming geven mijn hart te volgen, mijn schijngevoel van veiligheid los te laten en te gaan voor dat waar ik echt gelukkig van word.

Mijn manier van werken: Ik ben een transformationeel coach en dat wil zeggen dat ik er vanuit ga dat de antwoorden op jouw vragen al in jou aanwezig zijn. Ik help jou in je eigen spiegel te kijken, waardoor jouw eigen wijsheid zichtbaar wordt.

Tot slot nog een aantal totaal overbodige, maar misschien wel leuke weetjes over mij.

  • Lust geen koffie, geef niks om alcohol, maar.., ben verslaafd aan chocola.
  • Ik smelt met regelmaat en laat ook heel snel een traan bij filmpjes, foto’s over en met dieren, ahhh. Dat geldt dus natuurlijk ook voor Flo en Puk, mijn middelslag schnauzer en Cyperse korthaar poes. En beetje bij beetje begint er zelfs liefde te ontstaan tussen die twee.
  • Mijn grote liefde qua vakantieland is Ierland: het prachtige landschap, de schaapjes, ‘Four seasons in one day’, ontzettend open en gastvrije mensen, heerlijk eten (vis) én natuurlijk de muziek die mij raakt tot in mijn ziel.
  • Heb een regelrechte allergie voor alles dat met huishouden/poetsen te maken heeft.., dat wordt dus tot een minimum beperkt, al houd ik dan weer wel van een opgeruimd huis!
  • Ik heb een aantal fruitstruiken in mijn tuin en daar ga ik dagelijks naar kijken en natuurlijk praat ik ook vol liefde tegen ze☺. Kan niet wachten totdat die kilo’s fruit (ahum) rijp zijn. En dan ‘hup’ in mijn ontbijtje: yoghurt met noten en zaden, mmmmm!

Natuurlijk wil ik ook jou graag beter leren kennen.

Dus.., voel je vrij om je even voor te stellen op Facebook. Wie ben je, waar houd je van, wat zijn jouw dromen enne.., doe jij (ook) wel eens iets geks?